Odteraz môžete vytriedené oblečenie priniesť do Odevnej banky v Slnečniciach

Ak vaše kroky pri prechádzke viedli ulicou Zuzany Chalupovej v Zóne mesto, mohli ste si všimnúť novú prevádzku Odevnej banky. Ide o dobročinný projekt Nadácie pre deti Slovenska, ktorý už niekoľko rokov prostredníctvom grantového programu Hodina deťom poskytuje komplexnú pomoc rodinám samoživiteľov na Slovensku.

Čas čítania: 2 min.

Potešte svojím oblečením druhých

Nachádza sa vo vašej skrini oblečenie, ktoré ste nemali na sebe nejaký ten mesiac či dokonca rok? Hovorí sa, že pokiaľ si kúsok zo svojho šatníka neoblečiete aspoň raz za pol roka, je čas dopriať mu zmysluplnú druhú šancu. Obyvatelia Slnečníc majú takúto príležitosť doslova na dosah ruky vďaka Odevnej banke. Ak milujete pocit vzdušného šatníka, neváhajte a pustite sa do triedenia. Spravíte tak radosť nielen sebe, ale aj tým, ktorí to naozaj potrebujú.

Ako funguje Odevná banka?

Do Odevnej banky noste iba čisté a nepoškodené oblečenie v dobrom stave. Ideálne je nosiť oblečenie aktuálnej sezóny, nech tí, ktorí o oblečenie žiadajú, ho mohli nosiť ihneď. Na dámskej či pánskej veľkosti nezáleží, detské oblečenie prijímajú od veľkosti 56. Keďže kapacita skladov Odevnej banky je obmedzená a distribúcia koncovým žiadateľom je náročná, na zozname vecí, ktoré neprijímajú, nájdete napríklad použité topánky, použitú spodnú bielizeň, posteľné obliečky a plachty, použité čiapky, hračky, potraviny, nábytok, detský sortiment, ako napr. kočíky, vaničky, chodítka a pod. Po precíznom triedení šatstva v Odevnej banke nasleduje už samotné zasielanie balíkov. Vďaka tomuto systému pomoci sa môžu komplexné balíky oblečenia dostať rodinám samoživiteľov po celom Slovensku.

Defibrilátory v Slnečniciach

Verejné defibrilátory sú pripravené pomôcť už aj v Slnečniciach

Oživovanie človeka je situácia, ktorá môže poriadne zaskočiť. A preto je dôležité byť pripravený a poznať aj takú pomôcku na záchranu života, akou je automatický externý defibrilátor (AED). V spolupráci s občianskym združením Záchrana sa podarilo dva defibrilátory umiestniť do Slnečníc, jeden do Zóny viladomy a druhý do Zóny mesto.  Chirurg a zároveň obyvateľ Slnečníc a možno aj váš sused,  MUDr. Štefan Nemergut, vám v rozhovore vysvetlí, ako s defibrilátorom pracovať.

Čítať viac

Kedy priniesť svoje oblečenie?

Máte už svoje oblečenie vytriedené a chcete ním spraviť radosť druhým? Skvelé! Zaneste ho do Odevnej banky na adresu Zuzany Chalupkovej 8 v Zóne mesto. Odevná banka je otvorená v pondelok, utorok a štvrtok od 8:30 do 13:00 (táto otváracia doba platí do 31. 8. 2024.). Ak vám vyhovuje iný čas, pokojne do Odevnej banky zavolajte na číslo +421 947 918 003 alebo napíšte mail na odevnabanka@nds.sk a dohodnite si termín.

Prevádzky v Zóne mesto - Slnečnice

Pestrosť služieb v štvrti: Slnečnice privítali tri nové prevádzky

Ponuka služieb Slnečníc sa opäť rozrástla, v Zóne mesto pribudli tri nové prevádzky. Zisťovali sme, čo všetko v prevádzkach nájdete a prečo si vybrali práve Slnečnice.

Čítať viac