Objavte tajomstvo štýlového a pohodlného oddychu

Balkóny a terasy sú pre nás čoraz viac miestom pokoja a oddychu po dlhých dňoch v práci či škole. Sú miestom, kde môžeme načerpať energiu a oddýchnuť si od každodenného zhonu. S trochou fantázie ho premeníte na štýlovú oázu pokoja, ktorá sa môže stať prirodzeným predĺžením vašej obývačky. Či už hľadáte pokojné miesto na rannú kávu alebo útulný kútik na večerný drink pri západe slnka, správny výber nábytku, textílií a doplnkov je kľúčový. Poradíme vám, ako na to s použitím dizajnových kúskov do exteriéru od Bonami.

Čas čítania: 2 min.

Premeňte terasu na slnečnú oázu pokoja

Začnite výberom nábytku, ktorý bude základom vašej terasovej zóny. Pohodlné ležadlá alebo kreslá vám poskytnú miesto, kde si môžete vychutnať šálku kávy počas pokojného rána. Zelené ležadlo Emma z Bonami je pohodlné a aj polohovateľné, takže si na ňom môžete v pokoji čítať knihu alebo aj pozorovať hviezdy. Ak máte radi prírodné materiály, zvoľte ratanové alebo drevené kúsky, ktoré prinesú do vášho priestoru teplý a príjemný nádych. Príkladom prírodného nábytku, ktorý sa dá jednoducho využiť aj na balkón, je drevené záhradné kreslo od Bonami. Pre menšie balkóny sú ideálne sklápacie alebo modulárne súpravy, ktoré šetria miesto a zároveň poskytujú komfort. Pohodlným riešením doplnkového sedenia na balkóne či terase je aj taburetka.

Doplňte priestor o mäkké textílie

Textílie hrajú v útulnosti priestoru zásadnú úlohu. Vonkajšie vankúše, deky a plédy dodajú vašej terase šarm a pohodlie. Vyberte si rôzne farby a materiály a nebojte sa kombinovať. My sme na terase bytu v projekte Slnečnice UNIQ použili deku Skyline, no výber je naozaj veľký. Dôležité je vybrať si mäkké a odolné materiály, ktoré nepodľahnú vonkajším podmienkam, ale zároveň zaručia, že vaša terasa bude vyzerať štýlovo a vy sa v nich cítiť príjemne.

Odevná banka v Slnečniciach

Odteraz môžete vytriedené oblečenie priniesť do Odevnej banky v Slnečniciach

Ak vaše kroky pri prechádzke viedli ulicou Zuzany Chalupovej v Zóne mesto, mohli ste si všimnúť novú prevádzku Odevnej banky. Ide o dobročinný projekt Nadácie pre deti Slovenska, ktorý už niekoľko rokov prostredníctvom grantového programu Hodina deťom poskytuje komplexnú pomoc rodinám samoživiteľov na Slovensku.

Čítať viac

Vychutnajte si kávu a drinky štýlovo

Váš nový útulný terasový kútik si priam žiada, aby ste si tam vychutnali obľúbené nápoje. Ranná káva, popoludňajšia limonáda, ale aj večerné vínko chutia lepšie, keď sú podávané v štýlových pohárochšálkach. Praktický a elegantný servírovací stolík na terase poskytne miesto nielen na nápoje, ale aj na malé občerstvenie.

Nezabudnite na rastliny

Premeňte svoju terasu na útulné miesto plné zelene, ktoré vášmu bývaniu dodá šarm a pohodlie. Rastliny prirodzene oživia priestor a vytvoria príjemnú atmosféru. Ak však nemáte čas alebo vhodné podmienky na starostlivosť o živé rastliny, v eshope Bonami nájdete široký výber realistických umelých alternatív. V Slnečniciach sme ako dekorácie na stolíky zvolili súpravu menších umelých rastlín Casa selección, ktoré nenápadne doplnili vonkajší dizajn. Pre väčšiu terasu sme sa rozhodli pre veľkú umelú palmu, ktorá do priestoru vniesla jemný nádych exotiky.

Nezáleží na tom, či ide o drobné kvety na stole alebo veľké sedačky a kreslá – detaily robia rozdiel. Príjemné babie leto si môžete na peknej terase užiť aj vy. Máme pre vás zľavový kupón na nákup nezľavnených produktov z Bonami so zľavou 10 %. Pri nákupe stačí uplatniť kód SLNECNICE10, platí do konca októbra 2024.